Åby nollar Skirö/Nävelsjö och tar 2 viktiga poäng

Åby/Tjureda höll nollan för tredje gången den här säsongen när Skirö-Nävelsjö hemmabesegrades med 4–0 efter en mållös första halvlek.

– Vår bästa match för säsongen, konstaterar tränaren Jan Stemberger vars Åbylag har skaffat sig ordentlig tätkontakt inför de avslutande fyra omgångarna.

De 138 åskådarna på plats i Åby bjöds på en riktigt fartfylld bandymatch, men det var först i andra halvlek som de fick anledning att måljubla. Till på köpet fyra gånger om…
1–0 satte Emil Brihall efter en snygg upprullning och Andreas Haraldsson gjorde 2–0 efter frislag. Båda målen kom i öppningen av andra halvlek och därefter försökte Skirö skapa kontakt, men hade stora problem med att dyrka upp Åbyförsvaret och de fåtal gånger som gästerna rann igenom stod målvakten Karl Warelius i vägen.

Warelius som i går gjorde sin första match för säsongen sedan han kommit tillbaka hem efter långresa i bortre Asien och Australien.
I går fick han äran att hålla nollan, Åbys tredje för säsongen.

2–0 kan vara en bräcklig ledning i bandy och även om Åbyförsvaret hade bestämt sig för att inte släppa någon Skiröspelare över bron så punkterade Emil Nilsson definitivt matchen när han satte 3–0 i den 88:e minuten, fint framspelad av Tobias Johansson.

På tilläggstid placerade vänsterbacken Tobias Eiman in sitt första mål för säsongen tillika matchens fjärde efter en frislagsvariant.

– Det här var en jätteskön seger. Framförallt var det himla kul att vi visade hjärta och engagemang från start. Det var högt tempo och vi lyckades komma runt på kanterna som vi hade pratat om. Alla spelarna var delaktiga, säger Jan Stemberger vars lag gick upp på tredje plats i tabellen, på samma poäng som tvåan Derby och ettan Malmbäck (seriesegrarna i de fem olika division 1-serierna och de tre bästa tvåorna får kvala till allsvenskan).
Malmbäck och Derby har förvisso inte spelat 12 omgångar än, men Åby har kvar att möta båda, liksom jumbon Waggeryd och nästjumbon Månsarp som står närmast på tur.

Skrivet av Kristian Ferm på Smålandsposten.
Läs hela artikeln här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>