Allt avgörs i sista omgången. Guldfest i Vetlanda eller Åby?

Idag avgörs allt. Vilka vinner den jämnaste serien någonsin och går till allsvenskt kval? Med bara ett par omgångar kvar att spela var många övertygade om att Derby redan skulle vara klara som seriesegrare, nu är de inte ens med och slåss om seriesegern. Bollen har minst sagt varit rund.

Efter att Skutskärs IF i Div 1 Norra vann sin sista match kan vi nu konstatera att vi endast kommer att få se ett lag från den södra serien spela kval, och det är seriesegraren. Vilka det nu blir vet vi om ett par timmar. Skirö/Nävelsjö eller Åby/Tjureda. Chansen finns fortfarande för de nuvarande serieledarna, Stjärnan. Men det innebär att både S/N och Åby måste förlora i eftermiddag. Det kommer inte ske.

22 p. IF Stjärnan (färdigspelade)
21 p. Skirö/Nävelsjö (+32 målskillnad)
Möter BK Bore hemma. Förlorade bortamötet med 7-5
21 p. Åby/Tjureda (+24 målskillnad)
Möter Waggeryd hemma. Vann borta med 1-8

Skirö/Nävelsjö har ett försprång (skiljer 8 mål) mot Åby/tjureda och har mer eller mindre allt i sina egna händer. Gör man sitt mot BK Bore så borde det gå hela vägen. Frågan är om SN-spelarna står pall för trycket, det rör sig garanterat en och annan bild i huvudet från det tidigare bortamötet mot Bore, där man faktiskt förlorade med 7-5.

Att Åby öser in mål mot Waggeryd hemma är inte heller en omöjlighet då man vann borta med hela 1-8. Men det förutsätter också att Bore står upp bra mot Skirö och inte låter det rinna iväg.

De tre bästa tvåorna (av fem) går till kval, den södra 2:an blir dessvärre bara som bäst den 4:e bästa tvåan. Orättvist enligt många då den Södra serien varit otroligt jämn och spännade, med det är inte mycket att göra åt.

De bästa tvåorna:
1.69 (1.71) Finspångs AIK (Mellersta)
1.6 (1.625) Djurgården (Östra)
1.57 (färdiga) Skutskär (Norra)

1.38 (1.43) Mölndal Bandy (Västra)

Siffran inom parantes är vad laget kan få som bäst.

Vid vinst för både Skirö/Nävelsjö och Åby/Tjureda hamnar de på 23 poäng efter 16 spelade matcher. Det innebär att snittet blir 1,4375 (poäng/matcher) och det räcker helt enkelt inte till.

Intressant att se är också att från S/N och Åby återfinns endast en spelare på topp 10 i poängligan och det är Skirö/Nävelsjös Adam Nicklasson som ligger på en sjätteplats. Både S/N och Åby är jämna och starka tillsammans, som lag.

Nu väntar vi med spänning in den sista omgången som startar 16:00.

One thought on “Allt avgörs i sista omgången. Guldfest i Vetlanda eller Åby?

  1. Blev programmenliga segrar till slut ändå fast jag själv lite ironiskt kanske vill framhäva något annat på hemsidan ett tag.
    Var det ändå den store förloraren i serien tvåan som inte fick kvala och detta stod klart innan dagens matcher hade börjat spelas.
    Skall vi skylla p.g.a. det var 6 lag inblandade om vem som skulle bli seriesegrare och fanns det någon gång en som var favorit så höll inte favoritskapet hela vägen utan det var först i de två sista matcherna och slutligen sista som Skirö- Nävelsjö fixade det genom att slå ett lag från Oskarshamn för första gången detta år hemma i sista.
    Skall bli intressant håller S-N så hög klass att de klarar ett kval. Personligen anser jag att det fanns inga lag i div 1 södra som håller för allsvensk klass idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>