Bore slog S/N men föll hemma mot Waggeryd (1-2)

Waggeryd är ingen favoritmotståndare för Bore. Vid flertalet tillfällen har lagen mötts i sådana här viktiga matcher, och Borelaget verkar i det fallet vara lite för unga och ha skörast nerver, då WIK brukar dra det längsta strået, så även under lördagens match.

Första halvleken var annars ”sömnig”, det var två lag som spelade väldigt avvaktande och ville inte bjuda sin motståndare på något gratis.
Lite lätt snöfall var det under matchen, men inget som störde lagen i större utsträckning.

WIK gjorde 0-1 i matchen i den 15:e matchminuten genom Lukas Wahlgren.
Matchen fortsatte sedan med detta lite stela spel, båda lagen var nogranna och hungriga så fort det var anfallschans.

Bore fick in ett viktigt kviteringsmål i den 38:e minuten, genom Peter Berglund, assisterad av Ronnie Polgar. Detta betydde alltså 1-1 och det blev även halvtidsresultatet.

Andra halvleken började som den första, dvs. avvaktande, det var ju fortfarande lika i matchen, 1-1, och man ville inte bjuda på något.
Bore ägde dock mera boll under en längre period, skapade chanser, men bollarna smet strax utanför målburen, då vinner man inga matcher.

Det började nu bli en nagelbitare, ställningen 1-1 stod sig ända fram till den 77:e matchminuten, då Waggeryds Conny Strandgård, fick på ett riktigt kanonskott, men en annorlunda bollbana som helt ställde, den annars duktige hemmamålvakten Nicklas Svensson i Boremålet, och ledningen var ett faktum, 2-1 till Waggeryd.

Då blev det som man brukar se, laget som har ledningen faller hem väldigt mycket, det jagande laget gör just det, jagar ett kvitteringsmål i jakten på ledningsmål. Men Bore kom inte närmre, matchen slutar 1-2 i Waggerydfördel och laget förblir en spökmotståndare för Bore, även i fortsättningen.

WIK-Tränaren, Niklas Bäckdahl kommenterade matchen såhär
”I första halvlek brände vi 4–5 solklara målchanser och det var ungefär samma i andra halvlek. Vi ska vinna en sådan här match stort men har svårt med målskyttet.” Niklas berömmer även lagets defensiv.

Stora delar av referatet ovan är från BK Bores hemsida, läs hela referatet här
Läs Waggeryds matchreferat här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>