Bore stal en poäng från Malmbäck och rör om i kvalkampen

Hemmalaget gjorde det mesta rätt i första halvlek när de i ett krispigt bandyväder på Kjellskulle rusade i från serieledande Malmbäck och ledde med 3–0 efter första halvlek.

Lagets normalt sett bäste spelare, Sebastian Nilsson, skadade ljumsken i fredags och spelar inte mer den här säsongen. I stället agerade han matchcoach.

– Det var rättvist att vi hade 3–0 i halvtid tycker jag. Vi skapade giftigare lägen, medan Malmbäck mest sköt vinkelskott som Christian Johansson i målet kunde ta, säger Nilsson.

Vad pratade ni om i paus?

– Att vi inte skulle bli fega och backa hem, utan verkligen försöka. Samtidigt visste vi att det skulle bli tufft. Malmbäck har så många individuellt duktiga spelare.

Med 20 minuter kvar hade Malmbäck ätit sig i fatt till 3–2. Och kvitteringen skulle komma. I 91:a minuten spelade Rasmus Levén snett inåt bakåt och Viktor Strand skickade in 3–3.

Direkt efteråt fick Malmbäckhörna.

– Skottet träffade Niclas Nieminen (spelande tränare) på näsan, det var en bra smäll och han blöder rejält nu. Men faktum är att han nog räddade poängen åt oss där. Jag stod precis vinkel så att jag såg bollbanan och den hade nog suttit i nättaket, säger Sebastian Nilsson.

Strax före slutet hade Bore en trippelchans att avgöra, men matchen slutade 3–3.

Och gladast för det var nog Bores värsta konkurrent, Stjärnan. För i och med Malmbäcks poängtapp så har nu Stjärnan seriesegern i egna händer.

– Inom laget har vi inte pratat om att vi kan hjälpa Stjärnan eller så, däremot är det nog några i laget som tänker på det inombords, säger Sebastian Nilsson.

Text av Christian Gustafsson på barometern.se
Foto: Daniel Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>