Derby tappar initiativet och istället avancerar Åby

Derby/Linköping hade ställt in sig på att spela ett kval, men Åby/Tjureda visade hemmalaget att man kanske inte riktigt ska ta ut något i förskott. Åby vann matchen med 3-4 och har nu väldigt goda möjligheter till en historisk serieseger.

Det var bortalaget som började starkast, redan efter 02:36 tar Åby ledningen på hörna genom Per Thuresson. Derby arbetar sig dock snabbt in i matchen och kan gå till halvtidsvila med en 3-2 ledning efter att Christoffer Claesson reducerat för Åby i slutminuterna.

Åby började den andra halvleken bäst och kvitterar bara efter ett par minuter genom Gustav Johansson. Samma Gustav gör också Åbys ledningsmål i den 75:e matchminuten och tvingar Derby till en timeout. Men Derby kommer inte närmare än så, Åby vinner över ett annars hemmastarkt Derby.

Chansen finns fortfarande för Derby, men den är mycket liten då det skulle innebära att Åby eller Skirö/Nävelsjö måste förlora i sista omgången, där både Åby och Skirö står mot lite sämre motstånd. Det väntar dessutom en tuff bortamatch mot Malmbäck, som visserligen inte har något att spela för.

Åby/Tjureda IF – Waggeryds IK
Skirö-Nävelsjö Bandy – BK Bore

Noterbart är faktiskt att Skirö förlorade senast mot Bore, men det ska mycket till för att det ska ske igen.

One thought on “Derby tappar initiativet och istället avancerar Åby

  1. Noterbart är faktiskt också att Skirö förlorat samtliga matcher mot Oskarshamnslagen denna säsong och den enda hemmaförlusten var mot Stjärnorna i premiären, så varför inte den sista också fast mot Bore så är cirkeln sluten.
    Om det sen var någon större överraskning får väl vara upp till betraktaren att Å/T slå hemmastarka Derby var kanske inte så konstigt då Å/T toppade bortastatistiken och blev bara bättre och bättre mot slut som de själva skriver i sin slogan på deras hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>