Frillesås inför det viktiga bortamötet mot Malmbäck

Efter en säsong med idel segrar väntar nu slutmålet för Frillesås. Första kvalmatchen av två mot Malmbäck i Stinsens Arena med avslag 19.00.

Frillesås lottades som enda lag mot en annan serievinnare, nämligen Malmbäcks IF. Malmbäck spelar, som det sagts ovan, sina hemmamatcher i Nässjö och har även flera spelare med erfarenhet från spel med ”di blåe”. Man vann sin serie på bättre målskillnad jämfört med tvåan IF Stjärnan. Båda fick 29 poäng men Malmbäck fick +57 jämfört med Stjärnans +35 vilket avgjordes i slutminuten i sista omgången till Stjärnans nackdel då man släppte in 5-5 borta mot Öjaby. Malmbäck avslutade i sin tur med seger mot Bore med klara 6-1 vilket var deras 14 seger av 18 möjliga. Det blev även en oavgjord och tre förluster under säsongen. De kom mot Stjärnan, 2-3 och 4-5 och mot Tjust 3-7 och den oavgjorda, 3-3 mot Bore.

Om man ska ta en titt på deras trupp så hittar vi en del bekanta namn. Mest intressant är ju ”Stocka-Anders”. Anders Johansson har ju Frillesås som moderklubb men styrde kosan mot de småländska skogarna redan i tidig ålder och har blivit kvar där sedan dess. Han har tidigare spelat för Nässjö under en rad säsonger men även Målilla och Stjärnan har tagit del av hans tjänster. En annan som har haft följe med just Anders till några av nyss nämnda klubbar är Thomas Dalsmyr. Dalsmyr, som mött Frillesås ett flertal gånger med Nässjö, är en spelare som vi känner med goda kvaliteter. På topp återfinns Viktor Strand med meriter från Nässjö och Mattias Norell som efter spel med Tjust, Nässjö och Jönköping nu hamnat i Malmbäck. Där har de två gjort 49(28+21) mål tillsammans av lagets 108 mål. Bakåt har det blivit 51 insläppta vilket gör ett målsnitt på 6-3.

Sjöaremossens is har återhämtat sig sedan helgens haveri och Frillesås har kunnat träna bra vilket var viktigt med tanke på helgens drabbningar. Man åker upp med fulltalig trupp och även en extraspelare vilket gör att matchtruppen tas ut under färden till Nässjö.

Text från Frillesås hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>