Frillesås om uddamålsförlusten mot MIF

Malmbäck kunde vinna med uddamålet i den första kvalmatchen i Stinsen Arena på fredagskvällen. 3-2 löd slutresultatet efter 1-0 i halvtid.

Det var förväntansfulla supportrar som tog bussen till Nässjö för att stödja grabbarna på plats i Stinsen Arena. Möte mot Div.1 Södras vinnare skulle bli en match som var den tuffaste hittills under säsongen. Malmbäck ställde upp med en mur på straffområdeslinjen likt Höjden men till skillnad från de blåa från Götet ville de gula från Småland framåt så fort man erövra bollen. De var det som Frillesås fick förhålla sig till under första halvlek. Man hade så gott som bollen konstant men lyckades inte att komma igenom barrikaderna som Malmbäck satt upp. När sedan hemmalaget norpade åt sig bollen var man vassa i sina snabba omställningar och i den 25:e lyckades man ta ledningen med 1-0 genom Daniel Bergström på pass från Viktor Strand. För Frillesås del det sämsta som kunde hända då Malmbäck kunde koncentrera sig än mer på sitt defensiva försvar. Likt Grimmared, som de som spelat fotboll mot dessa konservativa spelare i Varbergsskogarna mycket väl kan referera till. Lät man de få ledningen så låg bollen efter det oftare i skogen än på plan.

Nåväl, i andra halvlek repar Frillesås nytt mod och man kvitterar genom Joel på pass från Ahlstrand i den 49: e på skott utifrån. Ett skott som smet in i bortre hörnet hos hemmalagets duktige målvakt, Emil Svensson. Tyvärr lät man Malmbäck återta ledningen strax efter då Mathias Saarki kunde sätta 2-1 efter pass från Oscar Wareborn. Frillesås knöt näven i byxfickan och Niclas smällde in kvitteringen på tennis ett par minuter senare. Här trodde man att Frillesås skulle vända på skuta till dess fördel men efter en snabb omställning på en Frillesåshörna var man tvungen att ta till lite för bryska metoder vilket gav straff för hemmalaget. Säker straffskytt var Mattias Norell och 3-2 skrevs på tavlan. Resterande tid var det en konstant press från Frillesås mot Emil i Malmbäcks mål men man kom inte närmare än ett ribbskott och ett stolpskott. Sista chansen kom på straff med knappa fem minuter kvar men även där grinade oturen Frillesås i ansiktet. Brandin satte straffen inte bättre än att Svensson kunde styra bollen i stolpens insida och ut.

En match där Frillesås ägde bollen till 80 % men inte lyckades dyrka upp Malmbäcks försvarstaktik. Men man vaskade ändå fram 13 hörnor och där borde man fått till det bättre men denna kväll ville det sig inte. Nu gäller det att ladda om för imorgon är det nya friska tag som gäller. Tror inte man kan ha lika mycket oflyt igen men det gäller att få en bra start och tvinga Malmbäck till att flytta upp ur sina försvarsgravar. Jesper åkte på en smäll och spelar inte returen på grund av förmodad hjärnskakning. Ersätter gör troligen Timmy Wiklander.

Från Frillesås hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>