Inför matchen mellan BK Bore – Waggeryds IK

Det är en viktig match på lördag för båda lagen. BK Bore som behöver plocka några poäng till för att klara sig kvar i ettan, nykomlingsåret, och Waggeryd som måste plocka några flera poäng, framförallt mot Bore och Månsarp för att också bli kvar i div 1 södra. Så matchen blir en sk. 4-poängsmatch, då både lagen behöver poängen.

Lagen har genom åren mötts i flertalet sådana här kamper. Där just matcherna är av stor betydelse för vad som komma skall. Förra mötet lagen emellan slutade med 5-2 seger för Waggeryd. Efter att Bore verkar ha haft mycket bollinnehav, men där målen uteblev framåt. BK Bore förfogar, enligt rapport, över samtliga spelare i skrivande stund till laguttagningen, med ett undantag.

Det är Kanadensaren Curtis Krul som spelat 9 matcher med klubben, men åker till Ryssland och Irkutsk på torsdag 23-januari, för att spela Bandy VM med Kanada. Curtis har gjort det bra, som den försvarare han varit, bra spelförståelse, brytningssäker, fysisk inom gränsen, och har även tagit steg framåt under sejouren i BK Bore. Detta gör att BK Bore får ändra något i sin uppställning, men inte nämnvärt.

Viktor Ohlsson som varit borta (pga. resa) de två senaste matcherna mot Malmbäck och Derby, finns också tillgänglig för spel igen.

Waggeryd som spelar efter sitt material har gjort många bra matcher, och varit med. Resultaten har inte runnit iväg. Man spelar oftast utifrån ett lågt utgångsläge, för att sedan jobba sig uppåt och skapa kontringar på sina motståndare.

Man har en måltjuv i egna produkten Viktor Hjelm. Som gjort 7 mål av lagets 27.

Man förfogar även över några Jönköping Bandy killar, Lukas Wahlgren, Fredrik Jonsson och Peter Ekström, som förmodligen hjälpt Waggeryd en hel del med lagarbetet.

Matchstart är på lördag 25/1 kl. 16.00 – Kjellskulle, Figeholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>