Malmbäck besegrade Frillesås med 3-2 efter straffmiss i slutminuterna

Malmbäcks IF vann den första kvalmatchen till allsvenskan och kan på söndag fira uppflyttning till den näst högsta serien. Så högt upp i seriesystemet har inte Malmbäck varit på 20 år.

Malmbäcks IF är nu mycket nära att fixa en uppflyttning till allsvenskan i bandy.
Frillesås besegrades i den första kvalmatchen med 3-2. Och redan på söndag kan Malmbäck vara klart för uppflyttning.

BANDY Malmbäck gjorde en heroisk insats i den första kvalmatchen i bäst av två mot Frillesås. Målvakten Emil Svensson klev fram som matchhjälte sedan han räddat en straff i slutminuten.

Malmbäck har genom åren spelat fem säsonger i den näst högsta serien, senast säsongen 1984/1985. Senaste kvalet, innan årets kval, till den näst högsta serien för Malmbäck var för elva år sedan – 2004.

Men nu är Malmbäck nära att få möta Nässjö IF i derbyn kommande säsong, om nu inte NIF kvalar sig upp i elitserien.

Malmbäcks målvakt Emil Svensson klev fram i slutminuten och ordnade segern till Malmbäck då han räddade en straff.

– Jag har lite flyt att jag lyckas hålla bollen på straffen. Den går mitt på och jag tror jag räddar med skridskon, förklarar Emil Svensson.

– Det här är en match som vi inte bör vinna men vi gör det för att vi är otroligt starka. Vi gräver ner oss i defensiven och håller ihop det. Det är fantastiskt, fortsätter Svensson.

Malmbäck jobbade stenhårt under hela matchen och glädjen efteråt gick inte att ta miste på.

– Vi genomför matchen jäkligt bra, helt utifrån vår matchplan. Alla spelare gör det jobb som vi förväntar oss att de ska göra. Det var riktigt roligt att spela, säger Malmbäcks rutinerade lagkapten Anders Johansson, som har Frillesås som moderklubb.

Fördel Malmbäck i halvtid alltså. Returen mot Frillesås spelas på söndag kväll på Sjöaremossen i Halland. Och att åka till Frillesås och spela kan bli tufft.

– Frillesås är ett kreativt lag och jag hoppas vi kan störa dem i en match till. Starten på matchen kommer att bli viktig så att vi får energi att jobba vidare, fortsätter Johansson.

Skulle Malmbäck åka ut mot Frillesås så kommer Malmbäck att få en ny kvalchans mot Surte eller Skirö/Nävelsjö, som båda kommer från allsvenskan.

Text och bild av Christian Ahlin på smt.se
Läs mer på norrahalland.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>