Malmbäck och Victor Strand övertygade mot Waggeryd

Viktor Strand befäste ledningen i skytteligan för hela serien.
Samtidigt hade Malmbäck inga problem att inkassera en ny seger.
– Sett över hela matchen så tycker jag att vi gör en bra match, säger skyttekungen.

Viktor Strand har tidigare under sin karriär representerat Nässjö IF i allsvenskan. I år öser han in mål för sitt Malmbäck i division 1. Strand har under inledningen av säsongen varit – glödhet. Inför matchen mot Waggeryd under söndagen hade han skjutit 16 bollar i nät på sju matcher.

Redan efter åtta och en halv minut hade han ökat på målskörden då han sköt 2–0 för sitt Malmbäck i 6–1 segern hemma mot Waggeryd.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är en laginsats i dag, säger han.

– Vi åker skridskor för varandra och vi har många målskyttar. I vårat lag spelar det inte någon roll vem som gör målen, det är kul när alla levererar och är bra.

Rättvis seger
Under söndagens match mot Waggeryd så var det egentligen aldrig något snack. Malmbäck visade klart och tydligt varför de ligger på andraplats i tabellen.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen. 6–1 är ändå ganska fina siffror, vi släpper ett på hörna, sen tycker faktiskt inte jag att de har så mycket mer.

– Visst vårat passningsspel kan bli lite bättre, men de är ganska tighta i sitt försvarsspel. Över det stora hela, så var det riktigt bra i dag.

Du själv fortsätter att göra mål, känner du dig i form?

– Det känns naturligtvis bra. Det är kul att jag har kommit igång lite. Det är ett nytt lag och många nya grabbar, inte bara jag.

– Axel (Henrysson) har också börjat komma igång ordentligt, han har också spelat i allsvenskan. Och vi har fler i laget med allsvenska meriter, så vi ska definitivt vara med och slåss om topp tre platserna i serien.

Nämnda Viktor Strand och tvåmålsskytten Axel Henrysson höjde sig något över ett kontrollerande Malmbäcks IF. Även målvakten Emil Svensson förtjänar ett plus för sin insats.

Text från smt.se
Foto: Fredrik Johansson smt.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>