Malmbäck pulveriserade ett fortsatt poänglöst Målilla och vinner med 6-2

Under torsdagskvällen spelades Målillas seriepremiär, som var tänkt att gå av stapeln på Venhagsvallen under fredagen men blev istället flyttad till Stinsen Arena i Nässjö pågrund av isbrist.

Målilla som gjort en ovanligt svag försäsong med hela 9 raka förluster och inte en enda plockad poäng mötte ett starkt och disciplinerat Malmbäck som senast hemmaslog Åby och avgjorde med bara sekunder kvar av matchen.

Malmbäck inledde matchen klart bäst och tar ledningen efter 6 minuter. Ett par minuter senare tilldöms man även en straff som Mattias Norell förvaltar och ökar på ledningen till 2-0. En kvart senare får Målilla kontakt efter att Ryska nyförvärvet Nikolai Semiashkin gör 2-1 på hörna. Resultatet såg ut att stå sig till pausvilan, men istället fick Malmbäck ytterligare en straff och 3-1 var ett faktum ett par minuter innan paus.

Andra halvlek börjar mer intensivt och det skapas chanser åt båda håll. Malmbäck drar på sig flera utvisningar och Målilla tilldöms en straff i 56:e matchminuten och vi har 3-2. Återigen Nikolai Semiashkin. Samme Nikolai har även chans till kvittering ett par minuter senare. Målillas kvitteringsjakt fortsatte men på en kontring står istället Målilla-försvaret och målvakten Johan Hedbris för en olycklig tavla och Malmbäck kan göra 4-2 i öppet mål genom Rasmus Leven. Målilla tvingas till timeout i hopp om få kontakt och flyttar upp laget, Malmbäck kan då punktera matchen först genom att göra 5-2 och sedan 6-2.

När slutsignalen ljöd och huvuddomaren Dennis Erihn fastställde slutresultatet till 6-2 kan vi konstatera att det fanns två förlorare på planen. Laget Målilla som åkte på sin 10:e raka förlust och forne Malmbäckspelaren Björn Rothén som ska ha lämnat Malmbäck en vecka innan seriepremiären och istället sökt sig till Målilla.

Enligt rapport ska 6-2 varit i underkant sett till chanserna i matchen. Härnäst väntar ytterligare en tuff match för Målilla i seriefavoriterna BK Bore som ikväll tar sig ann Åby Tjureda borta. Malmbäck gästas av Stjärnan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>