Malmbäck tog sin 9:e raka när man hemmaslog Tjust

Serieledaren i division I Malmbäcks IF blev en för svår nöt att knäcka för Tjust Bandy som fick se sig besegrat med 7–4 efter 3–2 i halvtid.
Det som avgjorde matchen var Malmbäcks effektiva hörnskytt. Inte mindre än fem av lagets mål kom på hörnor.

– Tyvärr fick vi inte tag i deras hörnskytte i och med att de gjorde fem hörnmål. Vi visste om att de har flera skyttar samtidigt som vi bjuder på några hörnor efter misstag från vår sida, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

Det tog bara drygt en minut innan första hörnmålet var ett faktum. Även 2–0 kom på hörna som den tidigare Tjustspelaren Mattias Norell slog in. Mattias gjorde ytterligare ett mål på hörna som innebar 5–4 i andra halvlek.

Tjust fick jobba i uppförsbacke, målmässigt hela matchen, men strax före pausen reducerade Marcus Silverå till 2–3 och bara ett par minuter in i andra halvlek kunde Martin Lyngell göra 3–3.

Motståndarna svarade med att göra 4–3 strax därefter och samma sak upprepade sig igen när Tjust hade kvitterat till 4–4. Efter Mattias Norells hörnmål till 5–4 blev det inga flera Tjustmål.

– Det är alltid tungt att förlora, men spelmässigt var vi överlägset eftersom vi hade mest linjer i vårt spel. Det här en förlust man kan leva med tanke på hur bra vi spelade. Det hade varit skillnad om vi hade varit utspelade, menar Thomas.

Text av Rikard Nilsson från vt.se
Foto: Ellen Nielsen Kindstrand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>