Malmbäcks Emil Svensson inför mötet med Frillesås

Emil Svensson och hans Malmbäck inleder kvalet mot allsvenskan i kväll när Frillesås kommer på besök. ”Det ska bli riktigt kul, det är ju de här matcherna som man vill spela”, säger Malmbäck–målvakten.

En stor anledning till att Malmbäck kvalar till allsvenskan stavas Emil Svensson.
22–åringen gjorde inte en dålig match mellan stolparna när laget tog hem seriesegern i den södra ettan.
– Vi har förtjänat den här chansen, säger han.

Malmbäcks IF har byggt nytt och det har gett resultat. Från att vara ett mittenlag för bara ett par säsonger sedan stod laget som seriesegrare i den södra division 1–serien förra helgen.

Nu har laget två chanser på sig att nå allsvenskan.

– Det är många som har sett Malmbäck som en klubb man går till när man ska lägga av, men jag tror att vi är på väg att bygga ett nytt Malmbäck. Det ser ljust ut inför framtiden, säger målvakten Emil Svensson.

Tuff uppgift
I det första kvalsteget väntar Frillesås – ett lag som gick rent i den västra serien och har en spelartrupp med rutin från både allsvenskan och elitserien.

Ska Malmbäck lyckas rubba dem krävs det nog att Emil Svensson fortsätter att storspela mellan stolparna.

– Det känns som att det först nu som jag får en riktig chans att visa vad jag går för. Det är ju de här matcherna som man vill spela, säger Emil och fortsätter:

– Det blir lite upp till bevis nu från min sida och jag känner att jag har mer att ge.

Viktig hemmamatch
Frillesås spelade i allsvenskan så sent som förra säsongen och får ses som favoriter i det här dubbelmötet. Kan Malmbäck göra en bra insats i Stinsen arena under fredagskvällen tror dock Emil Svensson att det kan gå vägen.

– Det känns som att vi har förtjänat den här chansen och vi är ju i kvalet av en anledning, säger han.

Vad kommer krävas för att gå segrande ur striden?

– Det kommer handla om att prioritera defensiven. Vi har varit starka bakåt och släppt in ganska få mål. Sedan är vi farliga när vi får göra våra spelvändningar.

– Det går oerhört fort när vi sätter fart. Det är vår största styrka tycker jag.

Returen spelas i Frillesås på söndag. Misslyckas Malmbäck i det här dubbelmötet väntar troligtvis allsvenska Surte i den andra kvalchansen.

Tror du Malmbäck skulle vara redo att gå upp?

– Fixar vi det här så visar vi ju att vi är sportsligt redo. Sen vet jag inte hur det ser ut runtomkring. Det är ett stort steg och många bitar som måste falla på plats. Men jag vill absolut gå upp.

Text av Fredrik Johansson på smt.se
Foto: Oskar Mörnefält

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>