Malmbäcks osannolika avgörande efter matchminut 93:16

Vilken pangstart Malmbäck fick på säsongen i division 1–bandyn. Vinst direkt i premiären och segermål i sista sekunden.
- Jag tänkte att jag måste bara sätta den, säger Malmbäcks matchhjälte Mattias Norell.

BANDY Malmbäck fick bästa tänkbara start på säsongen. Full pott när Åby/Tjureda besegrades. Och vilken dramatik sedan.

Malmbäck hade ledningen med 6–4 och segern såg klar ut. Men gästande Åby/Tjureda kom tillbaka in i matchen och när det bara återstod sekunder att spela såg det ut som om division 1–premiären i Stinsen arena skulle sluta oavgjort.

Då klev Mattias Norell fram. Ensam med Åby/Tjuredas målvakt gjorde 28–åringen inget misstag i den 94:e minuten. Och Malmbäck kunde vinna med 7–6.

– Det är en långboll från Christoffer (Bergström), det blir ett hopslag, och deras libero missbedömer bollen. Jag såg i ögonvrån att deras spelare ramlar och jag tänkte att jag måste bara sätta den, förklarar Mattias Norell.

– Det var knappt att bollen gick in. Men viktigt att komma tillbaka in i matchen och få de här två poängen, fortsätter en glad Norell, som gör sin andra säsong i Malmbäck sedan han anslöt från Jönköping.

Malmbäcks matchvinnare kommer från Västervik och har tidigare spelat i Tjust och även en kort sejour i Nässjö IF.

Under mötet på söndagseftermiddagen följdes lagen åt i målprotokollet under hela matchen.

– Jag tycker inte vi börjar matchen särskilt bra, och vi kommer inte in i spelet. Åby gör det bra och vi är inte med i spelet under de första 20 minuterna. Vi blir störda av att de ligger så nära i sitt presspel. Men sedan kommer vi in i det.

– När vi tar timeout vid ledning 6–4 säger vi att vi bara i stort sett ska spela av matchen, och spela på säkerhet. Det handlar bara om att slå bort bollen. Men de kommer tillbaka och gör det riktigt bra. Men skönt att vi lyckades vinna till slut ändå. Får vi bara ihop defensiven ska vi kunna vinna de flesta matcherna. Slappnar vi av så kommer de igenom, så det gäller att inte slappna av, berättar Mattias Norell.

Malmbäck har, enligt Mattias Norell, goda förutsättningar att kunna göra en mycket bra säsong.

– Det skiljde bara fyra poäng upp till allsvenskt spel förra säsongen. Vi kom fyra eller femma. Och nu har vi sagt att vi ska bli bättre än förra året. Vi vill vara med hela vägen, ända till den sista matchen och slåss. Och det tycker jag det finns alla förutsättningar för, säger Mattias Norell, som alltså såg till att Malmbäck fick en pangstart på säsongen i bandyettan.

– Hur skönt som helst, tycker han.

Nästa gång är det Målilla som står för motståndet på hemmaplan.

– Det kommer att bli lite annorlunda att spela ute sen nu när vi är vana att spela i en hall. Men jag tror det kan bli riktigt bra, och det viktigaste är att vi sätter defensiven.

Text från smt.se av Christian Ahlin
Foto: Christian Ahlin
Fler bilder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>