Nitro/Nora BS är Stjärnans tuffa kvalmotstånd

Som väntat blev det rena rama mardrömslottningen för Stjärnan i det allsvenska kvalet. Nitro/Nora har gjort en storsatsning för att ta sig upp i allsvenskan. Ett helt koppel spelare med meriter från elitserien och allsvenskan har värvats in. Resultaten har inte låtit vänta på sig.

– De går ju under namnet Dynamo Nora, eftersom de likt Dynamo Moskva har värvat väldigt friskt, säger sportchefen Per Folkesson.

14 raka segrar i mellersta ettan och en målskillnad på 146 34 talar sitt tydliga språk.

– Det blir tjuren vid hornen. Tittar man på papperet ser de onekligen ganska starka ut. Samtidigt är det alltid svårt att ställa serier mot varandra.

Stjärnan börjar hemma på Arena Oskarshamn på fredag. Returen spelas i Nora på söndag.

– Givetvis skulle det kännas skönt att vinna på fredag och ha några mål att gå på inför returen.

Har ni någon koll på hur Nitro/Nora spelar?

– Egentligen inte. Vi får ägna veckan åt att kartlägga dem så gott det går. Men jag tror vi har en bra chans. Generellt brukar vi vara bättre mot bättre motstånd. Vi har också många duktiga spelare som spelat på hög nivå, det är snarare när vi möter sämre motstånd som vi har svårt med skärpan, säger Folkesson.

– Vi har aldrig sagt att vi har som mål att gå upp, utan kval har varit målet hela tiden. Det är Nora som har pressen på sig, medan vi kan spela avslappnat.

Om Stjärnan förlorar dubbelmötet mot Nitro/Nora, så väntar ytterligare en chans att ta sig upp i allsvenskan. Då väntar allsvenskt motstånd.

– Om jag inte tänker helt fel så kommer vi få möta Skirö/Nävelsjö (tia i allsvenskan) i så fall. Det skulle så klart vara kul, Skirö och vi har mötts många gånger och det är ett lag vi har bättre koll på än Nitro/Nora.

Nitro/Noras stjärngarde

Tomas Knutson, anfall
Var i flera år en av elitseriens vassaste målskyttar. Grym hörnskytt. Valde att trappa ner efter Örebros ekonomiska kris. Även spelat i Västerås och Vetlanda. Pangat in osannolika 50 mål på 14 matcher den här säsongen.

Sebastian Brandt, mittfält/anfall
”Eleganten” har spelat i elitserien med Örebro och Tillberga. Gravt överkvalificerad på den här nivån. 61 poäng (!) på 14 matcher under säsongen – bäst i division 1-Sverige.

Jacob Claesson, målvakt
Gamlebyson som värvades till Sandviken för ett par år sedan. Tar ny sats mot eliten i Nora. Frilägesexpert.

Mattias Söderman, mittfält
Gjorde 29 mål på 22 matcher i allsvenskan för Örebro 13/14. Blev även utsedd till Örebros bästa spelare det året. Snittar över två poäng/match.

Mikael Jansson, mittfält
Kom till Nitro/Nora inför säsongen, efter 13 raka säsonger i elitserien och allsvenskan.

Thomas Ahlström, mittfält
Värvades in från Örebro. Hårt jobbande defensiv mittfältare, som även gör en hel del poäng.

Robin Werner, anfall
Egen produkt som blommat ut rejält. Gjort 18 mål under säsongen.

Text av Christian Gustafsson från barometern.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>