Ny stjärnsmäll delades den här gången ut av Tjust

Söndagen den 28 december åkte Stjärnan till Gamleby för att möta obesegrade Tjust i en ren seriefinal. Sex spelare saknades – trots det blev det seger med 7–1. På lördagen möttes lagen igen på Arena Oskarshamn. Då vann Tjust med smått osannolika 10–2.

– Ja, du, om man ska göra det enkelt för sig kan man säga att det var precis som i Gamleby fast tvärtom, säger Stjärnans Pelle Folkesson.

Att Tjust skulle vara revanschsuget var knappast någon överraskning. De visade det tydligt direkt i matchinledningen. Redan efter fem minuter hade gästerna fixat en 2-0-ledning.

– De får 2–0 enkelt, men sedan tycker jag vi får kontroll på matchen, säger Folkesson och nämner flera bra kvitteringschanser.

– ”Valle” (Valeri Savichev) tar ner bollen på volley och ska lägga in den i öppet mål men misslyckas. Filip Björnholm ska lyfta in en boll som de axlar bort i rätt tiondel och vi hade dessutom någon boll som dansade på mållinjen.

De missade lägena gav snarast gästerna energi. Ytterligare tre mål i slutet av halvleken gjorde att uppförsbacken för Stjärnan var brutal inför andra halvlek.

– De är hetare, mer aggressiva och tydligt fruktansvärt revanschsugna.

Stjärnan lyckades aldrig kraftsamla och skapa någon nerv i matchen utan i stället rann det i väg och blev smått pinsamma siffror med Stjärnan-ögon sett.

Nu gäller det att ladda om för derbyt mot Bore på tisdag.

– Motivationen och den biten är jag inte orolig för, den biten sköter sig själv. Det är stor besvikelse i gruppen. Vi har haft både skador och sjukdomar och flera av spelarna i dag var inte fullt friska, nu hoppas jag de är i speldugligt skick på tisdag, säger Folkesson.

Om det var chockat och rejält besviket i Stjärnan var det av förklarliga skäl betydligt muntrare i Tjust-lägret.

– Jag får väl säga som Folkesson sa efter förra matchen, jag stod mest och skrattade i båset. Det här var oerhört skönt. Vi gick ut och ville verkligen något. Sedan hade vi gjort om en hel del i vårt spel. Vi hade ett jäkla driv och fick också utdelning, säger Tjusttränaren Robin Alsparr.

Ni utklassar varandra med en veckas mellanrum – hur är det möjligt?

– Det är ju helt galet, men senast gjorde de sin bästa match på länge medan vi gjorde vår sämsta. Nu kom vi upp i nivå efter tre tveksamma matcher.

Text och bild från Barometern.se
Foto: Per Hammarström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>