Slarvade bort seriesegern – men klarar sig till kvalspel

Det blev ett rejält bandydrama på konstisbanan i Åby. På en svårbemästrad och lössnöfylld is kunde hemmalaget rycka åt sig en 3–1-ledning i halvtid.

I andra halvlek kom Stjärnan ut som ett helt annat lag och började upphämtningen.

Artem Nikulin reducerade, Filip Björnholm kvitterade och Igor Golovin gav Stjärnan ledningen med 4–3.

Men hemmalaget hade inte gett upp. Öjaby kvitterade bara för att få se Valerij Savichev göra 5–4 för Stjärnan fem minuter före slutet. Men på tre minuters stopptid skickade Öjabys Felix Bengtsson in 5–5.

– Det är parodiskt. Vi ska vinna den här matchen med fem, sex mål. Vi skapar så otroligt många chanser i andra halvlek. Det var spel mot ett mål, säger Per Folkesson.

Öjabys kvittering innebär att Stjärnan missar seriesegern, då Malmbäck smet förbi på målskillnad. Men det blir ändå allsvenskt kval, då Stjärnan är en av de tre bästa division 1-tvåorna i landet.

– Eftersom även Mölndal tappade till oavgjort på övertid så hade det troligen räckt även vid förlust, men just nu känner jag bara bitterhet. Det är så sällan man vinner en serie och det har varit vårt mål hela tiden. Men ge mig några timmar så kommer jag säkert vara nöjd med kvalplatsen.

Det allsvenska kvalet lottas på måndagsförmiddagen, men det troligaste är att Stjärnan ställs mot seriesuveränen från den mellersta serien, Nitro/Nora, som inte tappat en enda poäng på hela säsongen.

En mardrömslottning i så fall.

– Vi får se hur förbundet tänker. Men det är geografisk lottning, så det är det troligaste. Samtidigt hade vi nog fått dem även om vi vunnit serien.

Den stora skillnaden blir nu att Stjärnan får börja kvalet hemma på fredag och avslutade på bortaplan på söndag.

– Just det gör mig inget. Jag börjar hellre hemma. Vi är inte heltidsproffs och kan inte ta ledigt hur som helst från jobb, då är det tufft att åka i väg på kvällsmatcher på vardagar.

Om Stjärnan förlorar kvalet kommande helg så får de en ny kvalchans helgen efter. Då väntar i så fall allsvenskt motstånd.

Text av Christian Gustafsson från barometern.se
Foto: Per Hammenvik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>