Speciell afton för BK Bore och Polgar

Ronnie Polgar Gegerfeldt har gjort mängder av matcher för Tjust Bandy på Tjustvallen. I kväll är Ronnie tillbaka – fast i motståndarlaget. – Jag kan inte längta mer än vad jag gör, säger han.
Ronnie Polgar Gegerfeldt var under 2012/2013 med och förde upp Tjust Bandy till Allsvenskan. Drygt två månader innan seriestart kom det överrasande beskedet: Polgar lämnar Tjust Bandy, klubben han varit trogen sedan barnsben. Han skrev på för BK Bore från Figeholm utanför Oskarshamn.

Anledningen var att Ronnie fick ett nytt jobb i Oskarshamn vilket. Enligt honom skulle det bli för bökigt att jobba i Oskarshamn, spela bandy i Gamleby och bo i Västervik.

Under debutsäsongen i Bore hjälpte han till att hålla kvar dåvarande nykomlingen i division 1. 32-åringen är just nu inne på sin andra säsong i Bore.

Den första tävlingsmatchen mot Tjust Bandy är avklarad. Den skedde 12 december i en match där Tjust vann med 6–2.

– Det var väldigt speciellt så klart. Jag fick nästan tänka till lite extra i början, så jag inte skulle passa någon spelare med en röd tröja eftersom jag är så van vid det. Men jag kom in mer i matchen ju längre tiden gick, säger Polgar Gegerfeldt.

Om den matchen var något extra – så är kvällens batalj ytterligare några snäpp extraordinär för Ronnies del. För första gången spelar han mot Tjust Bandy – på Tjustvallen där han tidigare firat stora triumfer i Gamlebylagets matchtröja.

– Det är säsongens höjdpunkt för mig. Jag ska inte säga att jag blev glad när Tjust åkte ur Allsvenskan, men jag tänkte direkt på att fasen, nu hamnar dem i samma serie som Bore och vi möts, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt.

– Jag ser fram emot att träffa alla spelare, supportrar, materialare och andra jag känner. Men visst blir det en konstig känsla att spela mot Tjust i Gamleby. Jag hoppas på mycket publik, fredagsmatcher är bra, då kan folk ta en pilsner på Apberget.

Om fjolårssäsongen handlade om att etablera Bore i ettan, så gick klubben in med en högre målbild den här säsongen. Truppen vässades till – bland annat med tre spelare från Tjust: Sebastian Nilsson, Sebastian Hägerström och Johan Andersson.

Bore har dock gått lite sämre än förväntat, och parkerar på sjätte plats i tabellen.

– Det är inte bra nog. Vi har kryssat fyra matcher, tre av dem borde vi ha vunnit, motståndarna har kvitterat på matchens sista skott. Vi har inte orkat igenom hela andra halvleken. Samtidigt tar det tid att få ihop allt, nu siktar vi på att avsluta säsongen starkt, säger Polgar Gegerfeldt som är tillfreds med sina egna prestationer:

– Jo då, målen har trillat dit. Jag kan ju bara träna varannan vecka på grund av jobbet nu för tiden. Klart att det påverkar, plus att jag inte är ung längre, men det har ändå fungerat helt okej.

Det skiljer sex poäng mellan Tjust och Bore i nuläget. Tjust krigar för att nå kval, och Bore ligger i ingenmansland. Hemmalaget får med rätta bära favoritskapet.

– Tjust borta är alltid tufft. Vi har dock hög kapacitet i Bore och det känns lite som att alla lag kan slå alla i den här serien. Jag kan inte längta mer än vad jag gör, jag har till och med tagit ledigt från jobbet för att komma så väl förberedd som möjligt, avslutar Ronnie.

Text från vt.se
Foto: Ola Axman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>