Stinsen Arena Cup spelas just nu – Följ turneringen på Bandyettan.se

Tidigt på lördagen drog årets upplaga av Stinsen Arena cup igång där i år 8 lag fördelade på 2 grupper gör upp om ära, berömmelse och prispengar. Matcherna spelas 2 x 30 minuter och vinnaren i varje grupp går direkt till finalen som spelas under söndagseftermiddagen. 2:orna i respektive grupp gör upp om 3:e platsen. Vi kan konstatera att det är hela 5 seriekollegor av de 8 lag som deltar i turneringen. En utmärkt värdesättare inför den kommande serien, även om nu förhandsfavoriterna BK Bore inte deltar.

Tabellerna uppdateras kontinuerligt:

Grupp A
1. 6p / 3m / +7 Sunvära SK
2. 3p / 3m / +1 Malmbäcks IF
3. 3p / 3m / -1 Tjust IF
4. 0p / 3m / -7 Målilla GoIF

Grupp B
1. 6p / 3m / +17 Frillesås BK
2. 4p / 3m / -1 Nässjö IF P20
3. 1p / 3m / -9 Åby/Tjureda IF
4. 1p / 3m / -7 IF Stjärnan

Bronsmatch:
Malmbäcks IF – Nässjö IF P20 = 1-5

Final:
Sunvära SK – Frillesås BK = 0-5

När vi anlände till Arenan under förmiddagen hade precis Malmbäck besegrat Målilla i öppningsmatchen utan några större komplikationer. Ett ungt Målilla gick trots allt upp och kvitterade till 1-1 halvvägs in i andra halvlek mot ett Malmbäck som då ska ha lagt i en tyngre växel och tagit ledningen med 2-1 ett par minuter senare och sedermera även gjort 3-1 och stängt matchen i form av nyförvärvet från Nässjö IF, Victor Strand.

I turneringens andra match besegrade Sunvära SK ett till synes svagt Tjust IF, som under stora delar av matchen hade det tungt. Sunvära hade en stor ledning i hela 5-1 redan några minuter in i andra halvlek – Men Tjust repade sig och kom tillbaka starkt, man gick upp till 5-4 och fick kontakt. Det höll i sig knappa minuten innan Sunväras Viktor Andersson gör 6-4. Tjust tilldelas en straff på tilläggstid och skjuter in 6-5 men kommer inte närmare än så. Matchen slutar 7-5 och Sunvära tar viktiga poäng i hopp om att nå en eventuell final.

Första matchen i Grupp B spelades mellan Nässjö IF:s P20-lag och Åby/Tjureda. En mycket jämn tillställning med dramatik in i det sista. Åby hade länge ledningen med 2-3 men Nässjö IF lyckas få till en kvittering i slutminutrarna. Om inte det var nog så tar man även ledningen i näst sista matchminuten genom William Hallberg och vinner faktiskt matchen med 4-3. En oerhört imponerande vändning och väldigt viktiga poäng för detta unga Nässjölag i hopp om att ta sig vidare från gruppspelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>