Stjärnan räckte inte till – Nitro/Nora klart för Allsvenskan (15-5)

Nitro Nora BS är klart för Allsvenskan i bandy. På söndagskvällen besegrade man IF Stjärnan hemma på Swedice Arena och har därmed gått helt obesegrat genom hela säsongen.

I ihärdigt snöfall vann Nitro Nora BS även den andra kvalmatchen mot IF Stjärnan. Söndagens match slutade 8-2 (5-0).

Inför den andra kvalmatchen mot IF Stjärnan var förutsättningarna desamma som inför vilken match som helst, åtminstone enligt skyttekungen Tomas Knutson.

– Så måste man tänka, säger Knutson. Det kan gå snabbt i bandy.

Men efter 5-0 i halvtid sänkte NNBS tempot – och fokus.

– Ja, då förstod ju alla att de inte skulle kunna gå ifatt och vi sjönk lite.

Stjärnan kunde göra två mål i den andra halvleken, men NNBS skruvade upp när det krävdes och mot slutet av matchen lekte NNBS med motståndarna.

– Nu får vi fira den här fantastiska säsongen en tid innan vi börjar träna och planera för Allsvenskan, säger Tomas Knutson. Just nu är det skönt att säsongen gått precis så bra som vi hade hoppats.

Nitro Nora BS vet inte hur det känns att förlora vintern 2014/2015 och oavsett vad motståndarna har försökt har NNBS hittat et lösning genom ett tålmodigt försvarsspel, grym skridskoåkning och ett stekhett anfallsspel.

– De flesta av spelarna kommer att fortsätta och kanske kan det komma in lite nytt, säger Knutson med ett leende. Vi är ju många som vet vad som krävs i Allsvenskan och det ska bli riktigt kul att vara med igen.

Text och bild från 24i.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>