Stjärnan trotsade förhandstippen och krossade Tjust

På förhand var det inte mycket som talade för Stjärnan i seriefinalen på Tjustvallen i Gamleby. Påskallavikslaget saknade nämligen sina tre bästa målskyttar – Artem Nikulin (axelskadad, borta minst ett par veckor), Valerij Savichev (sjukdom i familjen) och Thobias Bäckman (sjuk). Trion hade tillsammans gjort 33 av Stjärnans 45 mål inför matchen mot Tjust.

Lägg till att backtrion Kim Björnholm (skada), Simon Björnholm (skada) och Oliver Fornander (värvades från Tjust och har inskrivet i kontraktet att han inte spelar mot Tjust) också saknades.

I stället dammade Stjärnan av Henrik Lindberg, 41 år, och tränaren Urban Sandvall, 45. Den förstnämnde spelade och svarade bland annat för en assist.

– Det var en underlig uppladdning med alla återbud och det var väl i ärlighetens namn inte mycket som talade för oss. Men vilken otrolig insats killarna gör. Jag har nog aldrig sett ett lag jobba så hårt för varandra, säger Pelle Folkesson, som fick se två andra spelare kliva in i målprotokollet.

Filip Björnholm och Igor Golovin, som gjort ett respektive tre mål tidigare under säsongen, slog till med varsitt oäkta hattrick och sköt Tjust fullständigt i sank.

– Det var en otrolig laginsats och kul att få trycka ner i halsen på vissa som säger att Stjärnan bara är ryska spelare. Det finns ganska många duktiga spelare runt om ryssarna också.

Efter 2–0 i halvtid exploderade Stjärnan i andra. Golovin gjorde 3–0, Christian Åström 4–0, Björnholm 5–0, Golovin 6–0 och Björnholm 7–0. Allt inom 25 minuter.

– Vi var samlade, bröt på mittplan och kontrade. Det var kvalitet i stället för kvantitet. Det är klart att vi hade lite flyt och fick matchen dit vi ville. I andra halvlek stod vi bara och skrattade och log på bänken, vi fattade inte vad som hände.

I tabellen har Stjärnan gjort ett miniryck och har nu tre poäng ner till Malmbäck och Tjust.

– Det är skönt att ha tagit de här poängen, vi har råd att förlora någon match utan att det är en katastrof.

För Stjärnan väntar nu två riktiga festmatcher. På lördag vänder serien och just Tjust kommer till Arena Oskarshamn. På trettondagen väntar sedan ett nytt derby, då mot Bore.

Text av Christian Gustafsson på Barometern.se
Läs även om matchen på VT.se
Foto: Per Hammenvik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>