Stjärnans målkalas mot Fredriksberg slutade 10–4 till hemmalaget

De åskådare som hade sökt sig till Arena Oskarshamn för den efterlängtade hemmapremiären på söndagen blev nog närmast lite chockade i inledningen. Gästande Fredriksberg gjorde två snabba mål inom ett par minuter.

– Vi blev lite tagna på sängen. Det känns som att vi underskattar dem inledningsvis. Sen kan jag inte påstå att jag kände någon oro direkt, säger Stjärnans tränare Urban Sandvall.

Stjärnan vaknade dock till liv ganska snabbt efter kallduschen till start. Denis In-Fa-Lin reducerade och Tobias Bäckman kvitterade efter att ha dribblat bort gästernas målvakt. Innan första halvleken var slut så hade även Stjärnan tagit ledningen, Valeri Savichev på straff.

– Vi pratade om att vårda bollen bättre. Att släppa på spelare i fart, det var för mycket transport av boll i första. Alla var överens om att vi var tvungna att rycka upp oss och inte bjuda på något mer.

Sagt och gjort. Denis In-Fa-Lin gjorde tidigt i andra halvlek 4–2. Bara minuter senare gjorde Artem Nikulin, med ett distinkt skott, 5–2 och Stjärnan hade kopplat ett jättegrepp.

Målen fortsatte att trilla in och det var några riktigt läckra mål som den fåtaliga publiken bjöds på.

– Andra halvlek är riktigt bra. Jag tycker vi gör en bättre match än mot Månsarp i premiären. Samtidigt var isen sämre då och dessutom möter vi ett sämre motstånd i Fredriksberg, säger Sandvall.

Men en oavgjord och en seger i inledningen vittnar om att Stjärnan kan vara med och slåss i toppen nu när de äntligen kan börja träna på stor is.

– Vi är inte i den fas vi har varit tidigare säsonger vid den här tiden på året. Nu kan vi börja träna kombinationer, lyft och tajmning. Först nu kan man börja hitta känslan, säger sportchefen Pelle Folkesson.

Bäst i Stjärnan mot Fredriksberg var ryssarna Denis In-Fa-Lin och Valeri Savichev, men plus till hela laget för den andra halvleken.

Text av JOHNNY LARSSON på Barometern.se
Foto: Per Hammenvik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>