Stjärnorna ser ljust på söndagens returmöte

Nitro/Nora, som var rejält favorittippade inför mötet med Stjärnan, levde upp till förväntningarna i inledningen av matchen. Laget har vunnit alla matcher under säsongen och visade att de inte hade några tankar på att låta den sviten spricka på fredagskvällen. Det tog inte många minuter innan det lyste 0–2 på resultattavlan på Arena Oskarshamn.

– Känns som att vi har lite för mycket respekt för dem i inledningen, säger Stjärnans lagkapten Sebastian Karlsson.

Hemmalaget spelade upp sig. Och växte in i matchen. Sebastian Karlssons snygga lobbskott innebar reducering till 3–5 med drygt fem minuter kvar av första halvlek. Där och då var storfavoriten i lite gungning. Stjärnan fick sedan initiativet i andra halvlek. Hade mycket boll, men tilläts inte skapa något. I stället slog gästerna om och gjorde två mål när det återstod ungefär en kvart.

– Deras tempoväxlingar har vi svårt att vara med på, de är riktigt bra på dem, säger tränaren Urban Sandvall.

– Helt klart är ju det här det bästa motståndet vi mött den här säsongen, men de är inte omöjliga, säger Sebastian Karlsson.

På söndag väntar returmöte och resultaten från de båda matcherna läggs ihop. Vinnaren spelar i allsvenskan kommande säsong.

Är känslan att ni kan vända det här?

– Vi kan absolut vända det här, säger Karlsson

Text av Johnny Larsson på barometern.se
Foto: Daniel Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>