Tjust bandys ödesmatch mot serieledarna Malmbäck

På söndag åker Tjust Bandy till tabellettan i division 1 södra; Malmbäcks IF. – Det är de som har pressen på sig, säger lagkaptenen Anders Davidsson.
Med fem omgångar kvar ligger Tjust Bandy trea, två poäng bakom Malmbäck och en poäng bakom Stjärnan. Att söndagens match är superviktig är inget att hymla om.

– Förlorar vi är förmodligen de två första platserna i stort sett borta, säger tränaren Thomas Fransson.

Senast lagen möttes var på Tjustvallen i början av december. Då vann Tjust med 7–3. Att det nu är bortaplan är inget som ska göra en repris svårare.

– Nej, vi är ju bättre då. Vi har bara tappat en poäng på bortaplan hittills, säger Fransson och skrattar.

Faktum är att sen de båda lagen möttes har inte Malmbäck förlorat en enda match, vilket innebär åtta raka segrar.

– Det är det laget som har bäst form just nu, men de kommer också allt närmare en förlust och den hoppas jag kommer på söndag. Vi har haft bra träningar och känner oss trygga. Håller vi oss till Franssons plan kommer det att gå bra, så får vi se om det räcker till seger, menar Anders Davidsson.

Lagkaptenen har fått behandling för sin ömmande rygg och är osäker på om han kan medverka i morgon.

– Det är illavarslande, men jag hoppas att både jag och Martin Lyngell (magsjuk) kan krya på oss lite och vara med.

En annan spelare som är tveksam till spel är målvakten Viktor Ström (sjuk). Daniel Wärn missar nämligen två matcher då han är på, sen innan säsongen inplanerad, semester i USA, så Peer Kristiansson kommer att vakta målet.

Däremot är Tobias Dahlqvist och Maxim Pyanov tillbaka i truppen.

Malmbäcks IF har inga ryska spelare i laget, istället är truppen bred med ett par sena förstärkningar från elitlaget Nässjö.

– De har ett jämnt lag med en bra blandning av nytt och gammalt. Mattias Norell (tidigare Tjust) är giftig framåt, och vi måste även hålla koll på Viktor Strand och Oscar Wareborn. De kommer att få jobba hårt mot oss, dessutom har de en tuffare serieavslutning än vad vi har. Deras ambition är att gå upp och då måste de nästan vinn över oss. Så det är de som har pressen på sig, säger Anders Davidsson och får medhåll från tränare Fransson:

– Vi har redan gjort en större prestation än vad folk kunnat tro, så vi kan spela avslappnat och det kan räcka långt. Vi ska nog bjuda upp till bra kamp.

Text av Malin Belfrage på vt.se
Foto: Karin Hertz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>