Tjust bröt den dåliga sviten och vann hemma mot Waggeryd

Mot Waggeryd bärgade Tjust Bandy två livsviktiga poäng – och tog första hemmasegern sedan 7 december.
Fyra raka matcher – förluster mot Stjärnan, Målilla och Bore, samt kryss mot Åby/Tjureda. Det var Tjust Bandys mörka svit på Tjustvallen.

På pappret skulle den brytas när Waggeryd kom på besök, men pappret överensstämmer inte alltid med verkligheten och det såg kärvt ut ett tag.

Den första halvleken från Tjust sida gjorde inte en människa glad.

– Inställningen är det inget fel på, men vi hade problem med att få till något ordnat anfallsspel. Vi låg för lågt med försvaret och hade för få spelare med framåt när lägena dök upp, säger Martin Lyngell.

Det skulle se ännu mer prekärt ut. Vid ställningen 4–4 i mitten av andra halvleken, då Tjust hade trummat igång med spelet, tilldömdes Waggeryd ett straffslag.

4–5 där hade varit tungt för Tjust, men då klev målvakten Daniel Wärn fram och räddade. Det blev katalysatorn till Tjusts två poäng, för efter det rullade målen in som kunde spika det trygga slutresultatet 7–4 (2–3).

– Daniel var bra genom hela matchen, och straffräddningen betydde mycket i det läget, säger Martin Lyngell.

Bara någon minut efter straffen hände något som har hänt mängder av gånger den här säsongen: Lyngell och Anders Davidsson samarbetade, vilket ledde fram till mål.

Med tanke på hur mycket Tjust förbättrade sig under de sista 45 minuterna, så var 5–4 i 76:e minuten så rättvist som det kan bli.

– Jag och Anders vet var vi har varandra. Det har väl att göra med rutinen och att vi har gjort ett antal matcher ihop, säger Lyngell som under återstoden av matchen kunde defilera med sitt lag till en efterlängtad hemmaviktoria.

– Waggeryd orkade inte hela vägen. Och när de tvingades gå framåt på slutet, öppnades det upp större ytor för oss som vi kunde utnyttja.

– Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen, framför allt på hemmaplan där vi har haft problem. Jag vet inte riktigt varför.

Efter ett tätt spelprogram sedan dagarna kring jul får nu Tjust en hel vecka med vila och träning innan nästa match, den superviktiga mot Malmbäck.

– Vi har inte så bred trupp, så det sliter att spela så mycket. Det kommer lägligt med ett längre matchuppehåll nu, säger Martin Lyngell.

Tränaren Thomas Fransson sade på följande vis efter slutsignalen:

– Det kändes lite avslaget i första halvlek. Vi bestämde oss sedan i pausen och det var kul att se hur vi höjde oss. Vi spelade mer rejält, lät bollen göra jobbet och hade bud på fler mål. Det var glädjande att vi gjorde tre hörnmål.

Text av Kenny wiis från vt.se
Foto: Ellen Nielsen Kindstrand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>