Tung förlust för Tjust i kval-kampen

Det blev ingen rolig fredagskväll för Tjust Bandy som förlorade hemma mot Bore med 3–5 (2–2).
Det var tuffa takter på Tjustvallen i den första halvleken mellan Tjust Bandy och BK Bore.

Ronnie Polgar Gegerfeldt välkomnades inte direkt med en mjuk famn när han kom tillbaka till sin gamla hemmaarena. En av uppvaktningarna slutade med honom liggandes vid sargkanten. Även förre Tjustspelaren Johan Andersson fick sig en flygtur efter en kollission med Hampus Ivarsson.

Spelmässigt var det jämnt.

Tjust Bandy åkte på en utvisning tidigt. Sebastian Nilsson, även han en före detta Tjustspelare, bjöd på dribblingsnummer. Men Tjust fick kontroll på bollen och kontrade in 1–0 genom Maxim Pyanov. Minuten senare kvitterade dock Bore genom just Sebastian Nilsson, assisterad av Polgar Gegerfeldt.

– Jag fick loss ytor tidigt så det var gött, sa Nilsson som gillade att vara tillbaka på Tjustvallen.

– Det känns inte som man har varit borta, det är ju nästan hemmaplan.

Efter en kvart bjöd Maxim Pyanov på ännu en delikatess när han på snabba fötter tog sig förbi ett par försvarare och sköt in 2–1 på ett hårt skott.

Tjust skapade flera farliga lägen utan att få bollen i mål. Istället åkte laget på en utvisning till. Då höll sig Bores Nilsson återigen framme när han satte 2–2, vilket stod sig halvleken ut.

– De hade en spelare (Nilsson) som gjorde allt och det får inte se ut så här, att vi inte får stopp på honom, sa Tjusttränaren Thomas Fransson som var allt annat än belåten.

Inte blev det bättre i början av andra då bortalaget öppnade piggast och skapade mest.

Tjust drog på sig ytterligare en utvisning och historien upprepade sig. 2–3 i den 52:a minuten och tränare Fransson kallade på timeout.

Men tio minuter senare utökade Bore till 2–4 och matchbilden såg inget vidare ut för de rödklädda. När dessutom både Maxim Pyanov och David Walfredsson blev utvisade med ungefär tio minuter kvar såg matchen körd ut.

Men Anders Davidsson gjorde 3–4 med fem minuter kvar, dock punkterade Bore matchen strax därefter genom att göra 3–5.

– Bore förtjänade att vinna. De hade bättre fart och fick momentum. Vi borde ha skapat utvisningar också. Det här är ingen tillfällighet tyvärr, att det är ojämnt och dålig energi, framförallt på hemmamatcherna vilket är märkligt, sa lagkaptenen Anders Davidsson efteråt.

Var det extra surt att det var gamla Tjustspelare som låg bakom Bores mål?

– Nej, man får se det så att man har lärt dem något istället, sa Davidsson och pressade fram ett leende.

Fransson bjöd också på ett leende, men var märkbart irriterad.

– Jag har svårt att förstå att vi spelar så mesigt och är där och petar med klubban. Okej om vi tar en utvisning för en hård brytning eller nåt sånt, men inte för skitsaker. I utvisningsbåset vinner vi inga matcher. Vi hade chansen att skapa bandypropaganda här i kväll med mycket folk som kom och tittade. Istället gör vi en av våra sämsta matcher för säsongen.

Hur kommer det sig?

– Jag vet inte, men det tål att fundera på morgondagens träning.

Matchen slutade med ett rejält gruff mellan de båda lagens spelare.

– Det är klart att Tjustspelarna rubbas och blir irriterande när det blir så här och de har kval i sikte, sa Bores Sebastian Nilsson.

– Dåligt humör finns bara inte, sa Thomas Fransson och suckade.

Tjust fick inte heller några andra resultat med sig då både Stjärnan (vinst) och Waggeryd (oavgjort) plockade poäng.

– Usch, vi får bita ihop, summerade Anders Davidsson som tillhörde en av hemmalagets bättre spelare tillsammans med målvakten Daniel Wärn.

Värst av allt med fredagskvällen var nog att Maxim Pyanov blev avstängd i söndagens viktiga hemmamatch mot Waggeryd i och med att ryssen drog på sig tre utvisningar, varav en var ett lindrigt matchstraff.

Text av Malin Belfrage från vt.se
Foto: Ellen Nielsen Kindstrand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>